Anouschka Laheij

Mensen kennen mij als een vrouw die 'makkelijk' in beeld staat. Toch heb ik de laatste jaren hard gewerkt aan het in beeld brengen van mijn persoonlijke verhaal. Staan voor wie je bent, wat je voelt en wie je ten diepste wil zijn is een hele reis gebleken. Het is een reis met vallen en opstaan: confronterend, verrijkend en verbindend.  En een reis die nog lang niet ten einde is. Ik heb prachtige reisgezellen en -begeleiders ontmoet. En deze rol van 'samen op lopen'  vervul ik ook graag voor anderen. 

Natuurlijk doe ik dat ook met de juiste bagage en competenties. Als Arbeid en Organisatie psycholoog heb ik mijn theoretische kennis op orde. En zit ik altijd wel ergens in de collegebanken. Zo vulde ik mijn vaardigheden en kennis aan met leermodellen en therapievormen zoals Rationeel Emotieve Therapie (RET), Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse, Systemisch Werken en de filosofie. Ik ben opgeleid aan de VU, bij opleidingsinstituut Schouten en Nelissen, Phoenix, The school of Life en het Bert Hellinger Instituut.

Naast psycholoog ben ik ook politicoloog. In die hoedanigheid werk ik ook als gespreksleider, dagvoorzitter en bestuurder. Deze rollen versterken elkaar. Ik weet hierdoor welke vraagstukken er bij bedrijven en overheden spelen en ben politiek en maatschappelijk betrokken. Wil je daar meer over weten neem dan een kijkje op mijn andere website www.alaheij.nl

Coachingsgesprekken vinden altijd plaats in een vertrouwelijke en veilige setting. In elk gesprek vraag ik door en luister ik zonder oordeel zodat je echt kunt zeggen wat je wilt. Je leert jezelf en anderen beter begrijpen. De relatie met anderen wordt daardoor makkelijker en effectiever.

Esther over Anouschka

“Ik ken weinig mensen die tegelijkertijd zo krachtig zijn en de leiding kunnen nemen, en zoveel oog en gevoel hebben voor wat er niet wordt gezegd en in de onderstroom gebeurt. Anouschka helpt je om jezelf recht in de ogen te kijken zonder in paniek te raken, maar juist je kracht te vinden.” 

Esther van Rijswijk