In Beeld - Mediatraining

Praten met impact, daar gaat het om in de mediatraining. Tegen de pers of via eigen kanalen. Over zaken die goed gaan, maar ook als het tegenzit en de buitenwereld verhaal komt halen. Dat klinkt eenvoudig, maar is een flinke opgave.

De training kan een voorbereiding zijn op een specifiek persmoment of een algemene oefening van vaardigheden en het bouwen van zelfvertrouwen. Hoe bereid je je voor? Hoe hou je de regie in handen? En hoe maak je de stap van informeren naar meenemen en overtuigen?

Vorm en inhoud komen beide aan bod. Doel- en doelgroepgericht communiceren van een sterke en goed ontwikkelde boodschap alleen is niet genoeg. Ook de persoon zelf moet overtuigen. We maken daarom met video-opnamen een diagnose op maat. Zo komen je sterke en zwakke vaardigheden aan het licht.

In de mediatraining leer je onder meer omgaan met: een persoonlijke aanval, suggestieve vragen, woorden in de mond leggen en verborgen agenda’s van journalisten. Ook gaan we in op de eigen zenuwen, spraaktechniek, kleding en houding.

Na een mediatraining ga je goed voorbereid en ontspannen een interview met een journalist in. Klaar om impact te maken.

Referenties

Ik zal het nooit leuk gaan vinden, praten met de pers, maar dankzij Esther weet ik hoe ik me kan voorbereiden en dat voelt toch een stuk beter.

Trainee uit Industrie

Ik ben twee keer door Esther getraind en bel altijd even voordat ik geïnterviewd word. In tien minuten weet ze me dan op scherp te zetten

Trainee uit de gemeentepolitiek

Mediatraining van 3 uur is inclusief:

  • Voorgesprek
  • Voorbereiding en op maat maken training
  • Audiovisuele ondersteuning
  • After-trainingsmemo met persoonlijke samenvatting
  • Nazorg en bellen tot aan het media-optreden
  • Reiskosten

Exclusief eventuele locatiekosten en catering.

Feiten & cijfers
Kosten: € 1.250 euro, exclusief btw.
Zonder camera: 240 euro per uur, exclusief btw.
Locatie: Bij het bedrijf van de trainee, of op geselecteerde locaties in Amsterdam en Den Haag.
Trainer en coach: Esther van Rijswijk