Esther van Rijswijk

Ik ben opgeleid als econoom, leerde op een ministerie denken als een beleidsmaker en werd journalist (RTL Nieuws, Elsevier) om te onderzoeken en te vertellen. Of ik nu als gespreksleider in en zaal sta, met een groep werk, of een één op één training geef: ik ben altijd bezig met de vragen: Wat is er aan de hand? Hoe kunnen we hier naar kijken? En: wat doen we ermee?

Ik geef sinds 2007 media- en presentatietrainingen en treedt op als gespreksleider en facilitator. Door de carrièrestappen die ik heb gemaakt denk en analyseer ik snel. Ik zie de rode draad, kan snel verdiepen en heb ik gevoel ontwikkeld voor de impact van verhalen en visies. Daarmee kan ik anderen helpen om hun verhaal scherp te krijgen en op een integere en authentieke manier naar buiten te brengen.

Ik heb het vak geleerd van Sander Wieringa van Bureau BdrP. Sander is naast mediatrainer dé specialist op het gebied van parlementaire enquetes. Met hem begeleidde ik de afgelopen jaren getuigen bij hun voorbereidingen op een verhoor. Anders dan bij de mediatrainingen draait het daarbij niet om het vormgeven van een visie of verhaal, maar om het naar eer en geweten getuigen over ervaringen en werkzaamheden. Boekingen voor het voorbereiden van parlementaire enquetes lopen via BdrP. 

Anouschka over Esther

“Leiding durven nemen, scherp luisteren en benoemen wat gezegd moet worden: dat is de kracht van Esther.” 

Anouschka Laheij