In Beeld - Coaching

Denken, voelen en doen staan nooit los van elkaar. In de coaching gaan we op zoek naar wat jou beweegt en tegenhoudt. We werken daarbij met verschillende methoden. We zoomen uit om te zien wat er bij je gebeurt. En ontdekken welke gedragspatronen, knelpunten en uitdagingen er zijn in je leven. Zo wordt helder waar de ruimte ligt en hoe je de leiding kunt nemen.

Soms stel je te hoge eisen aan jezelf of de ander. Of laat je je leiden door saboterende gedachten. Met Rationeel Emotieve Therapie (RET) zetten we negatieve gedachten om in hanteerbare emoties. Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) maakt je bewust van je waarnemingen, gedachtepatronen en gedrag, zodat je deze waar nodig en gewenst kan veranderen.

Een effectief instrument voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling is de Transactionele Analyse. Het is een communicatie en ontwikkelingsmodel dat inzicht geeft in patronen, gedrag en motivaties. Tenslotte werk ik ook als systemische coach,  Systemisch Werken geeft inzicht in het functioneren van systemen en hoe je de dynamiek daarin in evenwicht krijgt en houdt. Al deze methoden zijn complementair, waardoor er voor elk vraagstuk een passende aanpak is. We bepalen samen welke manier het beste bij jouw situatie past. Ook staan we open voor nieuwe of innovatieve methoden die jou verder helpen. 

Referenties

De begeleiding van Anouschka ervaar ik als stevig, kundig en meevoelend. Met precies de juiste balans tussen betrokkenheid en voldoende ruimte latend voor mijn proces. De sessie bij Anouschka heeft iets bijzonders teweeg gebracht bij mij. Door meteen een oefening te doen die heel helder in kaart bracht hoe mijn huidige problematiek terug te zien is in mijn voorouderlijke lijn. Hiernaar kijkend en voelend ervaarde ik dat ik de angst die ik in het dagelijks leven voel te maken heeft met de angst die mijn oma had in haar jeugd. Door de aanwezigheid van Anouschka kon ik voelen hoe ik deze last van een andere generatie zo lang al draag en moeilijk vindt om los te laten. Tijdens de sessie leidde zij mij door een proces wat nodig was om dit stuk meer los te durven en kunnen laten. Op dat moment voelde het nog niet meteen alsof dat ook daadwerkelijk zo was, maar in de weken erna merkte ik dat er in mijn houding t.o.v. mijzelf en anderen dingen veranderde en dat ik minder last had van de angst. Nog wonderlijker was dat ik bij mijn moeder (die overigens niet wist dat ik deze sessie had gedaan) opmerkelijke positieve veranderingen zag die te maken hadden met haar angst. Bijzonder dat systemisch werk zo doorwerkt op familieleden die niet direct aanwezig waren bij de sessie.

Carlijn

Feiten & cijfers
Een consult duurt ongeveer 1,5 uur
Kosten variëren van € 150 tot € 250 per consult exclusief btw
Locatie: Nassaulaan 13 in Den Haag
Trainer en coach: Anouschka Laheij